TARİHÇE

Okul binası, Ayvalı Mahallesindeki hızlı kentleşme sonucunda artan öğrenci kapasitesi neticesinde eğitim öğretimin daha sağlıklı yürütülmesi için Ayvalı İlköğretim Okulunun bölünmesi ile 1990 yılında Ayvalı İlköğretim Okuluna bitişik eski binada eğitim ve öğretime açılmıştır. Şimdiki yeni binanın inşaatının tamamlanması ile yeni binaya taşınmış ve eğitim öğretime yeni binada 1991 yılından itibaren devam etmektedir. Okul Ankara Valiliği Özel İdaresi tarafından yaptırılmıştır. Haziran 1991 yılında İlköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretime açılmıştır. Okul bahçesine 2019 yılında 24 derslikli ek bina yapılmıştır. Okulumuz adını Karahanlılar Türk Devletinin kurucusu ve Müslümanlığı ilk kabul eden hükümdarı Satuk Buğra Han'dan almıştır.